44 jaar Deurdauwers

 

44 Jaar Deurdauwers

Onze jubileum Prins, Prins Henk 1e past prima in het rijtje van onze jubileumprinsen thuis. Prins Hein 1e, Prins Willem 5e en Prins Jaap 2e waren allen een boegbeeld voor de Deurdauwers. In november 1972 was er in zaal De Klok het eerste Deurdauwersbal. Hier werd de eerste prins van de Deurdauwers, Prins Jan 1e (Goedhart) bekend gemaakt. 43 prinsen werden door de jaren heen op ludieke wijze bekend gemaakt, volledig passend bij de stijl van de Deurdauwers.
Afgelopen jaar is de Jubileumcommissie nog bij enkele activiteiten actief geweest, maar het vizier was gericht op het jubileumfeest. Het gaat er wel op lijken dat het organiseren van de zeskamp in juni een traditie wordt bij de Deurdauwers. Afgelopen jaar hebben we de 2e zeskamp georganiseerd met meer teams dan de eerste editie. Winnaar werden de Gladiolen en het Markenmeer uit Volendam werd verdienstelijk tweede. Dit jaar overweegt de organisatie naast de zeskamp ook een zeskamp te organiseren speciaal voor de jeugd.
Medio mei zullen we u via de media uitgebreid op de hoogte houden over deze dag.
Als u dit leest is de Jubileumcommissie ontbonden. Wel is er binnen de vereniging besloten om door te gaan met diverse activiteiten die er de afgelopen jaren waren. Wij hebben dankzij de medewerking van vele Deurdauwers de afgelopen jaren tijdens vele activiteiten onze doelstelling ruimschoots gehaald zodat we op 16 januari de vereniging een prachtig jubileum feest konden aanbieden.

De afgelopen jaren mocht ik, Marthijn van Braam, sturing geven aan dit prachtige team. Ik stel ze nog eenmaal aan u voor en bedank hen voor hun inzet.
- Petra Kramer, de rechter hand (en misschien wel iets meer) van de penningmeester. Door over de schouder bij hem mee te kijken heeft zij er voor gezorgd dat de juiste bedragen op de juiste rekening zijn gekomen.
- Anita van Binsbergen, onze gastvrouw. Alles mag en kan en niets is haar te veel om te doen. Wat zouden de Deurdauwers zonder de Binsjes zijn?
- Willem Schoolderman. Als je Deurdauwers zegt, zeg je Willem. Het is de man die over het verleden waakt en naar de toekomst kijkt. Karnavalsvereniging de Deurdauwers zit in zijn hart.
- Marcel Hendriks, als lid van de prinsencommissie praat hij altijd veel maar zegt niets, binnen de Jubileumcommissie komen er altijd verrassende acties uit zijn hoge hoed.
- Henk Theunissen, niet lullen maar doen is zijn motto, Hij is bijna net zo snel met bouwen en uitvoeren als Max Verstappen in zijn bolide.
- Janny Zweers, een vertrouwd gezicht bij de verkoop van gadgets en loten.
U zult haar gaan missen de komende jaren maar u kunt nog altijd bij haar terecht voor sambaballen.
- Bianca van Zon, onze notulist. De notulen waren meestal bij onze commissie leden eerder binnen dan dat zij zelf thuis waren. Zij is zeer actief binnen het verenigingsleven in Dieren. Hier is dankbaar gebruik van gemaakt.
- Frans Tankink, bruggenbouwer tussen Jubileumcommissie en bestuur. Hij kent de wegen binnen het carnavalsleven op zijn duimpje en heeft dit hoog in het vaandel staan.
- Harrie Harmsen, Voorzitter/president en sinds 2014 eigenaar van het eetcafé Dorpshart in Twello. Hij kon dit niet meer combineren met de Jubileumcommissie maar heeft zijn sporen binnen de vereniging meer dan verdiend.
- Gerda Harmsen, het enige lid dat buiten de grenzen van de gemeente Rheden woont, maar zeer betrokken is bij het doen en laten van de Deurdauwers. Zij heeft er mede voor gezorgd dat u tijdens de carnaval niet met uw jas liep te zeulen.

Over 11 jaar vieren we ons 55 jarig jubileum met waarschijnlijk nieuwe namen en nieuwe ideeën.
Belangrijk voor het voortbestaan van een vereniging is meegaan met de huidige tijd. Met de huidige leden zal dat zeker gaan lukken bij de Deurdauwers.

 

 

 

Neem contact met ons op

 


Karnavalsvereniging de Deurdauwers